Hem Om Dog Planet Hunddagis Hundfrisörutbildning Kurser Tjänster Kontakta oss Galleri

Info Alex Presentation Hantera Hund Föreläsning Privat Träning - Alex Privat Träning - Memea Privat Träning - Agnes

« Tillbaka till Kurser
Hundägarcoach Memea Mohlin

Memea Mohlin arbetar som hundägarcoach och författare. Ni hittar henne även i tidningen Härliga Hund där hon har en stående spalt. Memea´s inriktning har alltid varit hundar och 1982 pluggade hon några terminer psykologi och pedagogik vid Uppsala universitet med målsättning att bli hundpsykolog. Memea´s mentor på den tiden var Anders Hallgren. Idag 30 år senare är Memea en av Sveriges mest välrenommerade hundägarcoacher. Det är trots allt inte hundarna hon försöker påverka i första hand – utan hundägarens egna rutiner och uppfattningar.

Välkommen att maila mig! Adressen är info@memea.se samt eventuellt länk till Memeas sida http://www.memea.se


Memea´s egna ord:

Det har funnits hundar med i mitt liv så länge jag minns. Den första kontakten med hundar fick jag som fyraåring genom en skotträdd beagel vi fick överta från min morfar. Med min första egna hund, en flat coated retriever, kvalade jag in till SM i lydnad och agility. Med border collien Archie blev det flera SM i lydnad och även i bruksgrenen sök. Därutöver fast på lite mer moderat nivå har jag också tävlat i retrieverjakt, vallning och rapport.

Anledningen till att vi lever med hundar tror jag varierar stort mellan oss människor. Men för de allra flesta av oss tror jag glädjen med hund är gemensam. Det är helt enkelt roligt att leva med hund och den får oss att skratta. Genom att ta tillvara den där glädjen kan vi dessutom lära våra hundar precis vad som helst. Det härliga är att ju roligare vi har tillsammans desto fortare går det och desto mer vill hunden lära sig.

- Memea Mohlin