Hem Om Dog Planet Hunddagis Hundfrisörutbildning Kurser Tjänster Kontakta oss Galleri

Info Alex Presentation Hantera Hund Föreläsning Privat Träning - Alex Privat Träning - Memea Privat Träning - Agnes

« Tillbaka till Kurser
Hundinstruktör Agnes Mohlin:

Välkommen att maila mig! Adressen är: trickhundar@live.se samt eventuellt länk till Agnes sida http://trickhundar.com/

Mina kurser:

Som 9-åring började jag hjälpa mina kompisar med deras hundar. Främst i vardagslydnad, men även i agility. Jag försökte återspegla det jag lärt mig hemma, från mina föräldrars kurser som jag ofta (mer eller mindre frivilligt) lyssnat på.

2006 höll jag min första ordentliga gruppkurs. Den hölls på Säbyholms naturbruksgymnasium, i grenen freestyle. Sedan min första kurs på Säbyholm, har jag instruerat från Arvika till Kenya. 2005 blev jag medlem i Österåkers Hundungdom , och satt totalt i 5 år i stylrelsen varav 3 år på ordförandepost.

De områden jag för närvarande instruerar är freestyle, tävlingslydnad, rallylydnad och vardagslydnad (valp, unghund och vuxen). Är du intresserad av kurser så tveka inte att höra av dig.

Mina utbildningar:

Idag arbetar jag heltid (eller kanske alltid?) med mitt företag "trickhundar".

Jag tävlar även aktivt med mina egna hundar. Då främst i freestyle och lydnad. Som 19-åring deltog jag första gången i det Svenska landslaget och totalt har jag deltagit på fyra Nordiska mästerskap och två världsmästerskap. 2010 korades jag tillsammans med min äldsta hund Pelle till Svenska Mästare i freestyle.

Tillsammans med mina hundar har jag även testat på grenar som kapplöpning, retrieverjakt, IPO, bruks, viltspår m.fl. Vi backar inte för utmaningar, utan ser det istället som en chans att lära oss något nytt, och utvecklas tillsammans. Jag tävlar i dagsläget runt om i Norden, men med mål längre än så!

Agnes egna ord:

I hela mitt liv har hundar funnits omkring mig. Min föräldrar har sedan ca 25 år tillbaka haft hund som yrke. De har aktivt tävlat på högre nivå, och deltagit på SM i flertal grenar med sina hundar.

Under uppväxten hade vi främst rottweiler och flat coated retriever hemma. Min fars flat – Basil, var den första hunden jag började träna. Runt 7-års ålder debuterade jag med honom i lydnad och agility på hemmaklubben Österåkers BK.

Trots mina föräldrars passion för hundsport, har de alltid stöttat mig när det gäller mina intressen. Ålder 7-14 var jag mer en "hästtjej" än "hundtjej". Intresset delades av min syster, och i familjen har vi haft flertal hästar.

Vid 10 års ålder kom vår första Border Collie – Archie. Jag fick då ett större intresse för hundarna. Vi tog oss ut till brukshundklubben för att träna agility, fortfarande utan handling, eller egentligen någon koll alls på vad vi gjorde. Jag började arrangera agilitytävlingar – både på brukshundklubben (utan deras tillåtelse) och i stallet med hästhinder.

2003 föddes Pelle , en Border Collie efter vår tik Maja (Kelligårdens Extreme Easy). Med Pelle blommade mitt riktiga hundintresse upp, och 2005 tog intresset för hundarna över mina hästar. Och på den vägen har det gått. Idag skulle jag inte kunna tänka mig ett liv utan hund!.

- Agnes Mohlin