Hem Om Dog Planet Hunddagis Hundfrisörutbildning Kurser Tjänster Kontakta oss Galleri

Info Kurstillfällen/Lediga Platser Tidigare Elever

Vill du utbilda dig till hundfrisör?

Vad kul att du är intresserad av vår grundläggande yrkesutbildning till framtidsyrket hundfrisör. Vi upplever en stor efterfrågan på kompetens just inom detta område och antalet hushåll med hund ökar ständigt.

Vi har sedan 2006 diplomerat över 150 hundfrisörer från hela Norden.

Det är idag brist på yrkeskunniga hundfrisörer runt om i landet. Att jobba som hundfrisör är ett härligt yrke där man får kombinera omsorgen om djuren med sin skapande ådra. Kom ihåg att yrket är fysiskt krävande, speciellt för axlar, rygg och händer. Det är ibland ett ganska smutsigt och blött yrke och eleven måste veta att inga pälsallergier finns.


Anmälan till Hundfrisörsutbildning

Under ansökningstiden söker man genom att anmäla sig via vår hemsida. Anmäl dig så skickar vi ett intresseanmälningsformulär via e-post till dig. Ca 10 sökande kallas till intervju varav 6 väljs ut till utbildningen.

Klicka här! Och skriv dina kontaktuppgifter så skickar vi ett intresseanmälningsformulär.


Grundläggande utbildning till hundfrisör

För att bli antagen till utbildningen behöver man inte ha tidigare erfarenhet av trimning eller klippning, men en stor fördel är att ha god kännedom om yrket tex. genom studiebesök, praktik på trim eller genom jobb på hunddagis. Det är också önskvärt att den sökande har en plan med sin utbildning och gärna har gjort viss research gällande behovet av hundfrisör i sitt område.

Planerar du att satsa på yrket hundfrisör är det viktigt att ha ett mycket stort hundintresse och gärna vara konstnärlig. Utbildningen ger en god kännedom och färdighet i att "vardagstrimma" de flesta raser och en bra grund för fortsatt specialisering.

Utbildningens syfte är att ge bred pälsvårdskännedom, inte till att bli rasexpert, vilket kräver många timmars erfarenhet och stort intresse för den valda rasen.


Utbildningen:

Undervisningen hålls i Dog Planets lokaler på Valhallavägen 192 i Stockholm. Skolan har utbildningslokaler anpassade till ändamålet. Det finns all utrustning som behövs i ett modernt hundtrim och alla elever har en egen arbetsstation. Under utbildningen finns det möjlighet att köpa in utrustning till din nya verksamhet till mycket förmånliga priser. Du har också som Dog Planet diplmerad hundfrisör rabatt hos flera bra leverantörer efter utbildningen.


Obligatoriskt kursupplägg ca 350 lärarledda timmar fördelat på:

8 veckors lärarledd praktisk och teoretisk undervisning, måndag till fredag 9-16.
6 kvällar 18-21 varierande föreläsningar.
Alla praktikhundar under kursen tillhandahålls av Dog Planet hundfrisörskola (ca 100-150 inbokade elevklipphundar under varje kurstillfälle)
För att erhålla diplom så måste man klara ett teoretiskt och praktiskt prov vid kursens slut och ha max 10% frånvaro.


Valfri lärlingsplats/Egen Praktik ca 120 timmar:

Vi rekommenderar att man gör sin lärlingspraktik på någon hundverksamhet/trim/salong i sitt närområde och hjälper gärna till med ett samtal för att ordna detta. Efter utförd lärlingspraktik lämnas ett arbetsintyg.

Efter avslutad kurs försöker vi i största möjliga mån erbjuda de elever som vill, fyra veckors lärlingsplats på Dog Planet eller hos någon av våra speciallärare.


Återknytningshelg:

För att ytterligare höja kvalitén på vår hundfrisörutbildning kommer vi vissa år att erbjuda våra diplomerade elever såkallade återknytningshelger.


Återknytningshelgerna är valfria och kommer inte att påverka din möjlighet till diplomering men vi ser gärna för din egen nytta att du kommer. Återknytningshelgerna ingår i kursavgiften.


Utbildningens mål:

Eleven skall efter genomgången utbildning kunna hantera de vanligaste raserna vad gäller pälsvård, skötsel och enklare djursjukvård. Syftet är att eleven skall kunna starta eget företag inom verksamhetsområdet.


Kurslitteratur (som ingår i utbildningen):På skolan finns också ett flertal böcker, DVD filmer samt Trim och klippbeskrivningar för varje ras som man får låna och ska läsa/titta igenom under utbildningens gång.

 

Huvudlärare klipp: Birgitta Nord

Huvudlärare trim: Linda Baumgard

Rasspecialister:

Birgitta Nord – Pudel, Låg & högbentterrier

Eva Borg – Dvärg Schnauzer

Boel Rosenlund - Irish Softcoated Wheaten Terrier

Susanne Berggren – Spaniel

Karin Lindahl – Lagotto

Linda Baumgart - Griffon, Jack Russel

Rektor: Charlotta Josephson

Administration och kursupplägg: Julia Indergand, Charlotta Josephson

Ekonomi & Avtal: Andreas Larsson - Helios Consulting


Föreläsare


(Ovanstående information är med reservation för eventuella ändringar)

Är du intresserad av en plats på Dog Planet Hundfrisörutbildning?
Klicka här! Och skriv dina kontaktuppgifter så skickar vi ett intresseanmälningsformulär.

Kursavgiften är 40.800 kr exklusive moms (kurslitteratur och föreläsningar ingår).
Om du fått besked att du är antagen och har bestämt dig för att deltaga så betalar du en anmälningsavgift på 10 000 kr.
Den resterade delen av kursavgiften på 30.800 kr skall vara fullt inbetald senast 2 månader innan kursstart med reservation för höstkursen som skall vara betald 3 månader innan kursstart.

KursFullt inbetald
Vår31 oktober
Höst30 maj

Boende och mat tillkommer. Inkvartering kan ordnas via inackordering, vandrarhem och hotell i närheten.
Möjligheten att medtaga egna hundar är begränsad.
OBS: Du är anmäld först när anmälningsavgiften är inbetald.